Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی در نشست خبری امروز(سه شنبه) گفت: امروز سالروز تاسیس شوراهای حل اختلاف در سال ۸۱ با دستور مرحوم ایت الله هاشمی شاهرودی است و نوزدهمین سالگرد آن است.

وی افزود: فلسفه شوراها صلح و سازش است. در ۱۸ سالی که گذشته است شوراهای حل اختلاف به بلوغی رسیده اند که با هزینه کمتر و سرعت بیشتر و آسانتر و روان تر رسیدگی به اختلافات مردم در این شوراها صورت میگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمان رسیدگی در شوراها در کل کشور حدود ۳۰ روز است البته در برخی پرونده ها بیشتر و برخی کمتر طول می کشد.

صادقی ادامه داد: ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار پرونده در سال توسط شوراها رسیدگی می شود  و حدود ۴۶ درصد کل پرونده های ورودی به قوه قضاییه است.

رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف کشور ادامه داد: حدود ۳۲ درصد در سال ۹۹ صلح و سازش داشته ایم. در ۶ ماهه اول امسال میزان صلح و سازش افزایش یافته است. در ۶ ماهه امسال میزان صلح به ۳۸ درصد رسیده است. در این صورت می توان گفت بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده به سازش می رسد. همین الان در ۶ ماهه اول سال ۷۰۰ هزار پرونده له سازش رسیده است.

وی تاکید کرد: از امروز فراخوان جذب  داور و میانجی گری  را خواهیم داشت و آزمون برگزار خواهیم کرد. این امر اقدام مبارکی است و در مسیر توسعه هستیم.

صادقی در پاسخ به سوالی درباره آماری از  اخذ رضایت از قصاص از طرف شوراها گفت: در سال ۹۹ حدود ۵۹۰ مورد قصاص منجر به اخذ رضایت توسط شوراهای حل اختلاف شده است. ما با رشدی ۱۰ درصد تا آخر سال مواجه خواهیم بود. قصاص حق اولیای دم هست. ما بر دست و دامان صاحبان خون و خانواده های مقتولان بوسه می زنیم و تا می توانند برای شادی ارواح کسانی که به قتل رسیده اند هر چه می شود گذشت کنند.

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین تلاش ها برای اخذ رضایت در پرونده قتل  غزاله شکور ( دختر ۱۹ ساله‌ای که در سال ۹۲  به دست آرمان  کشته‌شد )  گفت: پرونده غزاله شکور یک پرونده ای است که سیر طولانی را  طی کرده و تمام تلاش نیک خواهان این بوده که  ضمن احترام به حق خانواده مقتوله و  تایید اینکه آنها عزیزشان را از دست داده اند و در غم آنها انسان  را شریک بدانند،  برای آرامش این خانواده تلاش شود تا  شاید رضایت خاطر بدست آید و از قصاص صرف نظر کنند و این امر  هم چنان جریان دارد و با هماهنگی دادستانی تهران و هماهنگی ستاد ملی صبر و دبیر محترم ستاد صبر (آقای  محبی) و سایر خیرخواهان و ...  ادامه دارد و همه مداخله کردند.  این تلاش ها در جریان است و در هفته آینده هم ادامه دارد.

رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف کشور ادامه داد: فضای رسانه ای را به سمتی نبریم که به یک طرف موضوع ظلم شود. نباید فشار روانی  ایجاد کرد و  به خانواده مقتول نباید فشار آورد و باید همدردی کنیم. کسانی که دوست دارند خواهش کنند و بدون فشار روانی  این کار صورت گیرد. در این موارد اگر صلح کنند برای خود آنها و جامعه بهتر است و ان‌شاءالله ختم به خیر شود.

۴۷۲۳۳

کد خبر 1571480

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: آرمان عبدالعالی شوراهای حل اختلاف اخذ رضایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۶۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای تنگستان باید مظهر وحدت و همدلی باشند

به گزارش خبرنگار مهر، احمد لطفی چهارشنبه شب در آئین تجلیل از شوراهای اسلامی شهر و روستاهای شهرستان تنگستان ضمن تبریک روز شوراها عنوان داشت: به واسطه همگرایی، همبستگی و وحدت خیلی خوبی که در تنگستان شکل گرفته از ابتدای دولت سیزدهم با راهبری ائمه جمعه در مرکز شهرستان امام جمعه شهر اهرم و بخش دلوار امام جمعه شهر دلوار و تلاش‌های مفید و مؤثر دستگاه‌های اجرایی و شوراهای اسلامی شهرها، روستاها و دهیاران، همراهی و پشتیبانی نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی کارهای بسیار خوبی در شهرستان انجام شده است.

فرماندار تنگستان تصریح کرد: شورهای اسلامی نماد اجرای ماده ۱۰۰ قانون اساسی است و که در سال ۱۳۷۷ این ماده اجرایی و شوراها با این سبک و سیاق شکل گرفته است که ویژگی‌ها و برجستگی‌های بسیار مهمی شوراها داشته و خیلی از اتفاق خوبی که امروز در جامعه می‌بینید به واسطه نهال شوراهای اتفاق افتاده است.

فرماندار تنگستان اضافه کرد: یکی از برجستگی‌های شوراهای اسلامی به وسیله گفتگو، هم اندیشی و مشورت در مناطق شهر و روستایی است.

وی ادامه داد: دیگر برجستگی شوراهای اسلامی که تشکیل شد لایه طبقاتی که از گذشته در شهرها و روستاها وجود داشت به یک فضای مردمی و دموکراسی تبدیل شد.

لطفی اضافه کرد: شوراهای اسلامی به واسطه اعتماد سازی که ایجاد کردند خصوصاً در مناطق روستایی با پیگیری و مشورت مسائل جاری روزمره مردم را دنبال می‌کنند از ظرفیت‌هایی که نیاز است برای توسعه و پیشرفت، عمران و آبادی روستاها استفاده می‌کنند

فرماندار تنگستان یاد آور شد: در شهرستان در بعضی مناسبت‌ها نماد حضور به حساب می‌آید مشارکت گسترده‌ای دارند مانند حضور ۷۰ درصدی در انتخابات مجلسی شورای اسلامی نشان از رضایت از عملکرد شوراها در روستاها است

وی افزود: باید شوراهای و دهیاران تلاش کنند از مولود انقلاب که همان شوراهای اسلامی هستند برای خدمت به مردم بیشتر مواظبت شود.

لطفی خاطرنشان کرد: حضور شما در شوراهای اسلامی یک حضور مقدس است دارید کار انجام می‌دهید در واقع حرکت کاروان انقلاب رو به سمت جلو به خوبی انجام می‌شود

فرماندار تنگستان ادامه داد: در بعضی از جاها و مناطق یک شورا سه عضو دارد و جای دیگری پنج عضو که اختلافاتی ممکن است وجود داشته باشد و نباید این اختلاف سلیقه و نظر به بیرون رود و وارد فضای عمومی مردم شود.

وی بیان کرد: شوراها باید مظهر وحدت؛ همدلی و همگرایی در شهرها و روستاهای تنگستان باشند.

لطفی اضافه کرد: شوراها در واقع حافظ اموال عمومی مردم در حوزه کاری خود هستند، گفته می‌شود افرادی به زمین‌ها تعرض می‌کنند و انشعابات غیر مجاز می‌گیرند و سایر موارد دیگر اینها موضوعاتی است که باید جلو آنها گرفته شود.

فرماندار تنگستان یاد آور شد: شوراها توجه داشته باشند کارهای اجرایی که در مناطق خود انجام می‌دهند نه تنها برای مردم منفعت ندارد بلکه در دراز مدت مشکل ایجاد می‌کند و با اطمینان می گویم بعضی حوادث جاده‌ای که اتفاق افتاد در شهرستان دقیقاً به علت سهل انگاری و عدم دقت در کارشناسی فنی برای ایجاد خدمات عمران روستاهایی بوده است.

وی افزود: بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان ارزش افزود هم در اختیار دهیاران و هم شهرداری‌های سه شهر تنگستان قرار گرفت است با تلاش شهرداران و دهیاران طرح‌های کوچک و بزرگ در سطح شهرستان انجام شده است.

لطفی اضافه کرد: تعریض و بهسازی جاده روستای گلی به سمت بنه گزکه عملیات اجرایی آن چندین سال پیش آغازشده از گلی تا روستای انبارک ساخت پل‌ها و زیر سازی لازم انجام گردید و بزودی آسفالت آن اغاز خواهد شد.

فرماندار تنگستان ادامه داد: در بحث ساخت وسازهای غیر مجاز در شهر و روستاهای شهرستان با توجه به اینکه بیشترین رفع تصرف در شهرستان صورت گرفته است و متأسفانه بیشترین تصرف غیر مجاز نیز در همین منطقه است همه شهرداران شهرها، دهیاران و شوراهای اسلامی تنگستان مسئول هستند جلو این افراد گرفته شود.

وی اضافه کرد: در بحث تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در شهرستان یکی از اولویت‌ها برنامه‌ها کاری ما در تنگستان بوده است در این مدت خیلی از پروژه‌های نیمه تمام تکمیل و مورد بهر برداری قرار گرفته است

در پایان این آئین از اعضای شوراهای اسلامی روستاهای باغک جنوبی، اشکالی، گلی تجلیل شد.

کد خبر 6094779

دیگر خبرها

  • انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور
  • خودگردان کردن شهرداری‌ها جفا در حق آبادانی شهر است
  • دیوان عدالت اداری پارسال ۱۶۶ مصوبه شوراهای کشور را باطل کرد
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • عقب‌ماندگی شوراهای شهر از سایر نهادها هنوز جبران نشده است
  • ۴۴ هزار پرونده در معاونت حل اختلاف دادگستری ایلام مختومه شد
  • شوراهای تنگستان باید مظهر وحدت و همدلی باشند
  • راه اندازی دادگاه های صلح در کرمان
  • دادگاه‌های صلح در کرمان راه‌اندازی می‌شوند
  • ماجرای قتل غزاله و اعدام آرمان؛ رابطه‌ای بی فرجام